Search found 16 matches

by g2c
Thu Feb 09, 2017 4:41 pm
Forum: General
Topic: fail to send email
Replies: 5
Views: 50025

fail to send email

Hello, I am trying YawCam on a win 7 machine. Http is working fine Motion is working too: sound is played and listed in the event log email is shown in the event log but are never delivered My setting is as follows to: my gmail account from: a 2nd gmail account of mine (which i don't mind too much i...
by g2c
Mon Mar 30, 2015 5:44 pm
Forum: General
Topic: Please reinstall - Could not start the application
Replies: 0
Views: 5987

Please reinstall - Could not start the application

Hello, After a crash i reinstalled afresh my machine: windows 7 32 bit, yawcam 0.4.1, java 1.8.0-40 After having searched the forum for this issue here is what i did reinstall java reinstall yawcam in the command prompt i have java printing C:\Users\Guy>java -version java version "1.8.0_40"...
by g2c
Sun Aug 17, 2014 8:40 pm
Forum: General
Topic: Mail: Exception reading response when avast actif
Replies: 2
Views: 2292

Re: Mail: Exception reading response when avast actif

Thank you my dear!
I unchecked "scan outbound mail" et voila
Thanks again
by g2c
Thu Aug 14, 2014 10:34 am
Forum: General
Topic: Mail: Exception reading response when avast actif
Replies: 2
Views: 2292

Mail: Exception reading response when avast actif

Hello, Lastly yawcam does not send emails anymore. The console shows "Mail: Exception reading response" whenever there's a motion detection. Emails ARE sent when I disable AVAST. Disabling the firewall does not help Any idea? Many thanks in advance Vista home premium JAVA 8 update 11 (same...
by g2c
Mon Jan 13, 2014 6:05 pm
Forum: General
Topic: how are cameras numbered?
Replies: 5
Views: 2537

Re: how are cameras numbered?

I don't know of a very good way of checking this. I've seen some Powershell code here: http://gallery.technet.microsoft.com/scriptcenter/2b162a63-cf2b-46df-8ec2-45378599fac9 I also saw some AutoIt code here: http://www.autoitscript.com/forum/topic/70857-webcam-udf/ My concern is that the instences ...
by g2c
Mon Jan 13, 2014 5:17 pm
Forum: General
Topic: how are cameras numbered?
Replies: 5
Views: 2537

Re: how are cameras numbered?

z3r0c00l12 wrote:I'm guessing that the Camera ID is simply the order in which they are reported to Yawcam by the Video for Windows service.


Thanks, is there a way to interactively query this service?
by g2c
Sun Jan 12, 2014 1:56 pm
Forum: General
Topic: how are cameras numbered?
Replies: 5
Views: 2537

how are cameras numbered?

Hello, in the file yawcam_settings.xml, the camera receives a number e.g "1" below. <void property="cam"> <int>1</int> </void> My question is how this number relates to the list in setting>device>change to? Is the number assigned to the cam a constant one? Thanks in advance for y...
by g2c
Mon Nov 04, 2013 3:09 pm
Forum: General
Topic: setting for a second instance (2 cam system)
Replies: 6
Views: 3622

Re: setting for a second instance (2 cam system)

Sorry, stupid question :(
by g2c
Mon Nov 04, 2013 12:18 pm
Forum: General
Topic: setting for a second instance (2 cam system)
Replies: 6
Views: 3622

Re: setting for a second instance (2 cam system)

... As for the startup settings, you can go in the settings, there is a Startup section where you can select what starts on startup, including the preview. I am sorry, but i could not find the startup section in .yawcam directory of either program copies. Below the items found in .yawcam of the fir...
by g2c
Sun Nov 03, 2013 8:11 pm
Forum: General
Topic: setting for a second instance (2 cam system)
Replies: 6
Views: 3622

Re: setting for a second instance (2 cam system)

Thanks, Everything work as described

Curiously, the first instance will always start with preview on, even if unchecked but this is not annoying.
Is there a way that the program(s) start with buttons pressed as set by the operator; e.g motion and stream on the rest off?

Thanks again for your help
by g2c
Wed Oct 30, 2013 5:22 pm
Forum: General
Topic: setting for a second instance (2 cam system)
Replies: 6
Views: 3622

setting for a second instance (2 cam system)

Hello, I'd like to use two instances of yawcam each using a different camera: the one will use the BI - built-in cam and the second, an external USB attached webcam. I noticed that the second instance will always use the same setting as the first and will complain in case of conflict such as port #....
by g2c
Wed May 09, 2012 8:31 am
Forum: General
Topic: setting up email sending upon motion detection
Replies: 3
Views: 3314

Hello, I am sorry, i could have been clearer. If you look at ypur help section http://www.yawcam.com/help/help_motion_actions_email.php, you'll find a link named More info about gmail here . which points to https://support.google.com/mail/bin/answer.py?hl=en&query=smtp&answer=13278&ctx=s...
by g2c
Tue May 08, 2012 10:10 am
Forum: General
Topic: setting up email sending upon motion detection
Replies: 3
Views: 3314

setting up email sending upon motion detection

Hello, In the help section regarding the gmail smtp setting there is a broken link (pasted in brown bellow), can you pleas fix that so that one can get help on setting email action upon detection? Many thanks in advance [Smtp server] Smtp server - The server that actually sends the e-mail. (Check wi...
by g2c
Sun Mar 06, 2011 8:26 pm
Forum: General
Topic: fail to go online outside of my LAN
Replies: 1
Views: 2208

fail to go online outside of my LAN

Hello, I can perfectly see the still http and streaming java script from within my LAN (using another computer) but when I press in Setting > Edit setting > Connections >Am I online I always get an error. My router is configured with upnp disables and with port forwarding of 8888 tcp and 8081 tcpand...
by g2c
Thu Mar 12, 2009 3:07 pm
Forum: Bugs
Topic: The "am i online" button may http to the wrong ip
Replies: 0
Views: 3218

The "am i online" button may http to the wrong ip

Some times the Setting >edit setting > connection shows a wrong ip and obviously when pressing "am i online" you get an error with some explanation on ways to resolve it. BUT, when you press in Setting >edit setting > connection the "get" and the correct ip is being loaded to its...

Go to advanced search