0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Report and discuss bugs here!
XmanORE
Posts: 5
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:56 pm

0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby XmanORE » Wed Mar 06, 2013 10:24 pm

System:

I7/W64/8G
Logitech Quickcam E2500

Nasty slow (several seconds at a time) flicker (really more of a "go dark"

worked fine with previous version.

Advertisement



malun
Site Admin
Posts: 1495
Joined: Sun Jan 04, 2004 1:29 pm

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby malun » Wed Mar 06, 2013 11:02 pm

What is flickering?
The preview window or the stream that is visible in the browser?

Do you get any error messages in the console tab?

/malun

XmanORE
Posts: 5
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:56 pm

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby XmanORE » Wed Mar 06, 2013 11:14 pm

it's the stream.

Sorry - EDIT: preview window. I never use the browser

Console shows:

Detected possible problem with the video device. Restarting it now. (Restarts: 1180)
Last edited by XmanORE on Wed Mar 06, 2013 11:29 pm, edited 1 time in total.

z3r0c00l12
Moderator
Posts: 1210
Joined: Wed Jan 14, 2009 3:50 am

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby z3r0c00l12 » Wed Mar 06, 2013 11:16 pm

How long has it been running for it to get to 1180 restarts?

XmanORE
Posts: 5
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:56 pm

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby XmanORE » Wed Mar 06, 2013 11:21 pm

I downloaded and installed the update this morning, about five and a half hours ago.

Never saw this with the previous version?

z3r0c00l12
Moderator
Posts: 1210
Joined: Wed Jan 14, 2009 3:50 am

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby z3r0c00l12 » Wed Mar 06, 2013 11:30 pm

It's a new feature to restart the webcam if it displays a stale picture for a long time. You may want to go in the settings, under startup and disable the Device Error monitor and see if it solves your problem.

XmanORE
Posts: 5
Joined: Mon Aug 20, 2012 7:56 pm

Re: 0.4.0 20130217 build - heavy duty flicker

Postby XmanORE » Wed Mar 06, 2013 11:34 pm

That seems to have taken care of it. Will report back if there are further issues.

Thanks!


Return to “Bugs”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests