Using the wrong webcam.

Questions? Suggestions? Need help? Talk about anything related to Yawcam...
Nisange
Posts: 5
Joined: Tue Feb 23, 2016 11:00 pm

Using the wrong webcam.

Postby Nisange » Sat Apr 16, 2016 4:54 pm

Hello,

I have a USB webcam (n°1) connected to a network with a TP-Link MFP and Storage Server (PS310U) (It works quite well).

When the webcam (n°1) is not available, Yawcam (2016-03-27) connects the webcam (n°2) to my PC. It would force Yawcam to connect to the webcam (n°1) and not to use a webcam (n°2).

Would have Yawcam uses only the camera provided for each session.
I run Yawcam once.

If there is no other available webcam, Yawcam shows "No device selected". But when the webcam (n°1) is available again, Yawcam not connect to it automatically.

Advertisement



z3r0c00l12
Moderator
Posts: 1210
Joined: Wed Jan 14, 2009 3:50 am

Re: Using the wrong webcam.

Postby z3r0c00l12 » Fri Apr 22, 2016 4:49 pm

This is actually normal. When you save the Yawcam settings, Yawcam saves the identifier of the webcam only as a number, such as "1" or "2", so if your USB webcam on the TP-Link is webcam "1" and your other webcam is webcam "2", then when they are available, it will connect to "1", however, if your first webcam is not available, when Yawcam starts. the list of webcam only has the "2" webcam as "1", so it connects to that one and if neither is available, then webcam "1" wouldn't exist, so it can't connect to any webcam.


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 14 guests