Problems Using My Server

Questions? Suggestions? Need help? Talk about anything related to Yawcam...
beantree
Posts: 5
Joined: Fri Aug 04, 2006 12:18 pm

Problems Using My Server

Postby beantree » Fri Aug 04, 2006 5:55 pm

I am having trouble getting the applet working on my own server which is on my local network.
The streaming works when I use http://myserver:8081/local.html.
I put the own_server_example.html on my server and also the YawApplet.class but this gives a cross in the viewing window and the status bar says "Loading Java Applet failed".
I have edited the two locations where you have _Address_to_computer_where_you_run_Yawcam_ to be the IP address of the machine running yawcam.

Any suggestions?

Thanks

Advertisement



kwikone
Posts: 17
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:40 pm

Loading applet failed

Postby kwikone » Fri Aug 25, 2006 5:01 pm

First, how (exactly) do you have the CODEBASE declared? (And what version of Yawcam you are using)
Next, I had similar problems if I had it declared as

Code: Select all

http://myserver:8081
and fixed it by removing the http part giving just

Code: Select all

myserver:8081
.
Lastly, some have had the opposite problem where they have to have the http part. This seems to be related to the browser and which java jre they are running (whether MS, Sun and which version).

Consequently, you can try either adding, or removing (whichever is your case) the http:// part. And, I would be interested in knowing whether, once you got past the applet load failure whether or not it works (or as in my case indicates that the server is offline - which is false since it just loaded the applet from it)

beantree
Posts: 5
Joined: Fri Aug 04, 2006 12:18 pm

Problem loading applet

Postby beantree » Tue Aug 29, 2006 12:34 pm

I can now load the applet
I used "http://myownserver/webcam/" for the codebase which is the directory where I have the applet. You don't need to specify the port for this.

I now, like yourself, get an error "Err. Chk host! Usr online?"

Well, it is online as I can see the camera using the built-in web server.

I am now stuck.

kwikone
Posts: 17
Joined: Thu Jul 20, 2006 5:40 pm

Offline?

Postby kwikone » Tue Oct 10, 2006 6:34 pm

:cry: Yes, I still have had no resolution. Yet, if I use Yawviewer I can see the streaming webcam quite nicely, but the applet (now using the beta one since the problem of it not detecting my camera was resolved - see http://www.yawcam.com/forum/viewtopic.php?t=551) still indicates Offline?


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests