Preview screen flicker

Questions? Suggestions? Need help? Talk about anything related to Yawcam...
invisibo
Posts: 1
Joined: Fri Aug 08, 2008 9:12 pm

Preview screen flicker

Postby invisibo » Fri Aug 08, 2008 9:24 pm

The preview screen flickers (almost in a pattern) when viewing input from my webcam or my capture card. If I stream it and look at the stream it's perfect, but the preview remains a flickering. It happens in both 0.3.0 and the 2007.6.11 beta on Windows XP. Ideas?

Advertisement



Ryan_S
Posts: 3
Joined: Sat Nov 29, 2008 8:32 am

Postby Ryan_S » Sat Nov 29, 2008 8:34 am

I just started having the same problem last week. It seems to only be the preview that has the issues.

flumpit
Posts: 1
Joined: Tue Dec 02, 2008 12:49 am

it's Java related

Postby flumpit » Tue Dec 02, 2008 12:57 am

There's a thread in the bugs forum which suggests it's the Java runtime environment that's the problem.

Go back to an earlier version of Java and it's okay.

You can get older versions of Java here http://www.oldapps.com/java.htm

I'm running 1.6.0.1 and it's fine.

Ryan_S
Posts: 3
Joined: Sat Nov 29, 2008 8:32 am

Postby Ryan_S » Tue Dec 02, 2008 4:24 am

NICE!

It was the Java update 10. Simply uninstalled that and it's working perfectly.

Thanks. :D

fotografm
Posts: 1
Joined: Sat Dec 13, 2008 5:30 am

Postby fotografm » Sat Dec 13, 2008 5:34 am

The problem has been fixed for me too. Thanks.
Has anyone tried Java update 11 yet ? Does that also cure the problem ?

robkemme
Posts: 2
Joined: Wed Dec 17, 2008 8:05 pm

Java flicker

Postby robkemme » Wed Dec 17, 2008 8:08 pm

Tried it with Java update 11, still flickers.

thankyou
Posts: 2
Joined: Tue Apr 22, 2008 11:40 pm

Postby thankyou » Thu Dec 18, 2008 3:58 pm

First of all many thanks for the most superb FREE software. It was soooo easy to set up within minutes and has worked superbly for a couple of years now. I returned a similar purchased product that i paid over £200 for because it was so glitchy and had many problematic issues.

However, i am in a similar situation that more and more people are coming across, namely, the Java update is causing the preview screen (only) to flicker. I do need to have the use of the preview screen as i have it on in the corner of my pc screen connected to the cctv cameras whilst using my computer.

I'm very surprised that some people are readily accepting that in order to have Yawcam running as normal, they are rolling back to an outdated version of Java. Clearly as time goes on that will be less and less of an (odd) option as the new Java will be required ever more so. I already get many programmes and applications demanding i use the most recent version of Java.

That brings me to my possibly naive questions?. Surely, Yawcam just needs a simple programming tweak to return it to full working status?. Are there any adjustments one can make oneself within the programme files? Finally, what is causing the problem and why?, i know Jave Runtime has been mentioned, but in layman's terms what does that mean?.

Spe
Posts: 2
Joined: Sun Nov 16, 2008 2:42 pm

Postby Spe » Sat Dec 27, 2008 1:46 pm

Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.

Try to download the latest DSJ package ( http://www.humatic.de/webapps/php/downl ... hp?app=dsj ),
replace dsj.dll in the YawCam folder and dsj.jar in the YawCam\lib
It works for me.

mguentz
Posts: 1
Joined: Thu Jan 01, 2009 6:08 pm

Thanks!

Postby mguentz » Thu Jan 01, 2009 6:10 pm

Spe- This worked for me. Thanks for posting it.

TheBard
Posts: 2
Joined: Thu Nov 20, 2008 8:43 pm

Postby TheBard » Mon Jan 05, 2009 11:41 pm

Spe wrote:Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.

Try to download the latest DSJ package ( http://www.humatic.de/webapps/php/downl ... hp?app=dsj ),
replace dsj.dll in the YawCam folder and dsj.jar in the YawCam\lib
It works for me.


Worked here, too!

Thanks!

Chnnedonna
Posts: 4
Joined: Mon Dec 31, 2007 11:51 pm

Thanks

Postby Chnnedonna » Fri Jan 09, 2009 8:17 pm

Worked, Thank you! :D

brightthings
Posts: 1
Joined: Sat Jan 10, 2009 11:49 am

Postby brightthings » Sat Jan 10, 2009 11:57 am

Spe wrote:Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.

Try to download the latest DSJ package ( http://www.humatic.de/webapps/php/downl ... hp?app=dsj ),
replace dsj.dll in the YawCam folder and dsj.jar in the YawCam\lib
It works for me.


Spe, you just saved me a lot time! Thanks for posting the fix.

bugmenot-user
Posts: 10
Joined: Fri Feb 08, 2008 1:37 am

Postby bugmenot-user » Wed Feb 11, 2009 3:13 am

Spe wrote:Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.

Try to download the latest DSJ package ( http://www.humatic.de/webapps/php/downl ... hp?app=dsj ),
replace dsj.dll in the YawCam folder and dsj.jar in the YawCam\lib
It works for me.


Thanks it worked for me too, removed the flickering screen.. but I can no longer change my camera's format settings or device properties under the settings option..

Anybody know why?

lesbriggs
Posts: 1
Joined: Tue Mar 03, 2009 10:29 pm

Postby lesbriggs » Tue Mar 03, 2009 11:06 pm

Spe wrote:Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.

Try to download the latest DSJ package ( http://www.humatic.de/webapps/php/downl ... hp?app=dsj ),
replace dsj.dll in the YawCam folder and dsj.jar in the YawCam\lib
It works for me.


This fixed the preview for me too, but I also lost the ablility to adjust the camera settings by updating the DSJ package. I then tried uninstalling Java 11 (back to 6), and that worked fine after un- and re-installing YawCam.

Cyberdactyl
Posts: 4
Joined: Sun Jul 20, 2008 1:44 am

Postby Cyberdactyl » Fri Sep 18, 2009 3:47 pm

Spe wrote:Hi. I think there is one solution for this.
After an investigation I realised that the problem is in a DSJ library (DirectShow java wrapper) used by YawCam.


Thanks Spe. . .had the same issue and it fixed it.


Return to “General”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests